skyline new york city

Foto’s aan de muur – Wanddecoratie van Saal Digital

Mooie foto’s behoren gezien te worden. Via Instagram (2), Facebook en mijn website deel ik veel van mijn werk. Het delen van mijn werk online is ideaal voor het bereiken van een groter publiek. Maar soms heb ik een foto die ik graag met mezelf wil delen. Elke dag als het kan. En dat dan in de vorm van een mooie print. Die kan dan schitteren aan de muur. Want er gaat niks boven een mooie afdruk van een foto ingelijst of opgeplakt aan je muur. Vorig jaar ben ik op vakantie geweest naar Amerika. Buiten de mooie herinneringen heb ik er ook een aantal mooie foto’s aan overgehouden. Misschien heb je al wat foto’s van deze trip zien voorbijkomen. Foto’s die ik best een plekje aan de muur gun.

Saal digital
Van Saal digital kreeg ik de mogelijkheid om één van de wanddecoraties die ze aanbieden uit te proberen. Thanks Saal Digital! Uiteraard had ik van mijn vakantie nog wel een foto die ik graag aan m’n wand gedecoreerd wil zien :). De foto die ik heb gekozen is een foto van de skyline van New York, bij zonsondergang. Waarbij de lucht nog licht genoeg is dat de wolken goed zichtbaar zijn maar ook dat de verlichting in de stad aan gaat.


Mijn keuze viel op de GalleryPrint in HighEnd kwaliteit. Formaat 30 cm bij 90 cm. Hieronder de specifieke eigenschappen van de HighEnd GalleryPrint.

  • Directdruk achter 2 mm dik Acrylglas bevestigd op een 3 mm uiterst stabiel Alu-Dibond-plaat.
  • Verkrijgbaar in een mat of glanzend Acrylglas-oppervlak.
  • Hoogst mogelijke resolutie met maximale scherpte door onze  6-kleuren-UV-directdruk inclusief lighkleuren.
  • Met ophangsysteem.

Het resultaat
Drie dagen na mijn bestelling werd de wanddecoratie afgeleverd. Lekker snel dus. Na veel uitpakplezier kreeg ik dan eindelijk het eindresultaat te zien. Althans dat dacht ik. Toen ik voor het eerst New York zag verschijnen schrok ik. Dikke krassen zaten op de print. Dit leek niet goed te zijn. Gelukkig zaten de krassen op een beschermende plastic laag. Na het verwijderen van deze laag zag de foto er super glad en glanzend uit. De kleuren waren mooi geprint. Al met al leek het precies op de foto die ik had toegestuurd. Maar na een wat betere inspectie zag ik dat de kleuren al met al wat donkerder waren dan het origineel. In het origineel (foto onder) zijn de schaduwen in de reflectie van het water bijvoorbeeld lichter. En dit zie ik over de gehele print. Doordat het donkerder is zijn de lichten welke in de verschillende gebouwen aanstaan ook donkerder. Wellicht komt het er donkerder uit omdat het Alu-Dibond erachter zit? Geen idee. Ik heb contact gehad met Saal digital en hier wordt momenteel naar gekeken.

De kwaliteit van het acrylglas en de alu-dibond-plaat is stevig en strak. Erg mooi. Het ophangsysteem zit er ook goed op. En werkt prima. Al met al is het resultaat voldoende. Maar voor mij net te donker.

 

 

Schermafbeelding 2016-02-22 om 17.52.42

_dsc5367

Hier staat het eindresultaat. Deze moet nog een definitief plekje krijgen.

testsaaldigital

Een deel van het origineel heb ik op een A4 geprint. Hier zie je dat het origineel net een tikje lichter is dan het eindresultaat van Saal digital.

01

Hierboven zie je de dikte van het geheel. Ook de diktes van de verschillende gebruikte materialen.